Ga naar de inhoud

Tips om geld te besparen

Mijnhulplijn.nl let ook op de kleintjes! Omdat er door zoveel partijen geld aan ons wordt verdiend, zien we ons salaris elke maand weer verdampen. Daarom hebben wij een aantal tips voor iedereen die geld wil besparen!

Scoupy app

Deze app kun je downloaden op je telefoon. Elke week op maandag komen er nieuwe producten bij die je met korting of vaak ook gratis kunt gebruiken. Je koopt het product in de winkel die wordt aangegeven, je maakt een foto van je kassabon en stuurt deze in. Nadat er gekeken is of het klopt, krijg je het beloofde tegoed op je account bij Scoupy gestort. Opnemen van dat tegoed kan al vanaf ieder bedrag. Dat wordt dan overgemaakt naar een door jou opgegeven rekeningnummer.

Natuurlijk is er nog veel meer mogelijk bij Scoupy. Je kunt ook geld terugkrijgen als je via de app een aankoop doet bij diverse winkels en winkelketens. Dat levert ook leuke bedragen op.
Vergeet niet dat Scoupy hier wel al jouw koopgedrag kan analyseren. Hoe meer ze van jouw koopgedrag weten, hoe beter zij dan weer advies willen geven om je geld te beheren.
Meer info? Dit is de link naar de website:

https://scoupy.com/nl

Tikkie app

Sinds kort biedt de app van Tikkie ook elke maandag nieuwe producten aan die je gratis of met korting kunt gebruiken. Na de aankoop scan je de bon in en je krijgt diezelfde dag nog het beloofde bedrag terug op je rekening. Snel en makkelijk!
Lees het eerst even op hun website:

https://www.tikkie.me/

Laat je niet foppen!

  • Als je kinderen hebt krijg je ieder kwartaal kinderbijslag. Ga rond die data dan geen kinderkleding kopen. Die zijn dan juist nog duur. Ga ik de uitverkoop die daarna volgt juist je slag slaan. Koop ook in de winteruitverkoop alvast een winterjas voor het jaar daarop. Zoveel zal de mode niet verschillen ten opzichte van het huidige jaar!
    Hou de kinderbijslag apart van je andere geld en probeer je kind daarvan te kleden en eventueel nog andere uitgaven voor het kind van te doen. Het kan echt!
  • Komt Black Friday eraan? Hou vanaf begin oktober de prijzen alvast in de gaten van een product dat je graag zou willen. De grote bedrijven willen nog wel eens eerst de prijzen verhogen om ze dan als “aanbieding” tijdens de Black Friday periode aan te bieden.
    Dat is ook van toepassing in de zomer en begin januari met bepaalde “BTW-vrij” acties.
  • 1 + 1 gratis. Dit is eigenlijk een sigaar uit eigen doos. De producten zijn door drogisterijen zo hoog gemaakt dat het een aanbieding lijkt. Let hier goed op! Je moet hierdoor wel een product in de aanbieding kopen, anders betaal je het dubbele van de ECHTE zuivere prijs van het product. Er zijn inmiddels ook ketens die zich hier niet mee bezig houden. Action heeft vaak ook A-merken tegen de gewone prijs, net als Normal, die naast verzorgingsproducten ook andere producten verkoopt die je thuis gebruikt.
  • Betaal een abonnement niet met een creditcard. Als je vergeet op te zeggen, wordt er na de afgesproken termijn direct geïncasseerd en zit je weer de afgesproken termijn vast aan een abonnement dat je niet meer wilt.
  • Hou de abonnementen bij die je afsluit. Na verloop van tijd kan deze wel eens onnodig en overbodig zijn geworden.
  • Betaal noodzakelijke dingen per jaar! Wist je dat het goedkoper is om jaarlijks bijvoorbeeld je wegenbelasting te betalen of verzekeringspremies? Spaar het maandelijkse bedrag zelf, zet het op je spaarrekening en als de rekening komt, heb jij het geld bij elkaar gespaard.
  • Informeer bij je opstal en/of inboedel/aansprakelijkheidverzekering of zij een regeling hebben voor een collectief contract. Als je bijvoorbeeld lid bent bij Amstelring, krijg je collectiviteitskorting bij Univé verzekeringen.

Koopzegels

Veel supermarkten bieden de mogelijkheid om zegels te sparen. Ook deze vorm van sparen wordt steeds meer digitaal. De zegels die je kreeg om je boekje vol te plakken, verdwijnen uit ons leven. In de plaats daarvan hebben we digitale zegels.
Wist je dat Albert Heijn na 65 jaar (!!) de zegels in 2020 heeft afgeschaft?

Maar is betalen voor koopzegels nu echt zo voordelig? Supermarkten willen ons natuurlijk het liefste elke dag in hun winkel zien om boodschappen te doen. Daarmee weten ze dus precies wat wij uitgeven aan welke producten. Wil je korting krijgen op producten, dan zul je toch een klantenkaart moeten scannen. En daarmee ben je niet meer anoniem voor de supermarkt.
Een van de weinige supermarkten die gewoon iedereen de prijs van de aanbieding geeft, is Dirk van den Broek. Geen klantenkaarten, maar gewoon direct het product tegen de prijs of tegen de aanbiedingsprijs.

Er zijn verschillende beloningen bij de supermarkten voor onze koopzegels, bij Albert Heijn krijg je 52 euro uitbetaald over 490 zegels. De zegels kosten 0,10 eurocent per stuk. Gemiddeld is Albert Heijn een duurdere supermarkt, dus of je er netto op vooruit gaat, is erg te betwijfelen.

Vomar biedt 6% premie over je uitgegeven geld. Die wordt direct bijgeteld bij je spaarsaldo in je Vomar account. Je hoeft niet te sparen tot een bepaald bedrag als je dit wilt opnemen. Dat is wel weer klantvriendelijk!

Een aantal Jumbo’s bieden koopzegels. Jumbo biedt 4% aan.
Daarnaast kun je ook punten sparen over bepaalde producten gedurende 2 weken. Als je 1000 punten hebt gespaard, kun je die inwisselen voor 5 euro korting op je boodschappen.
Die actie doet Jumbo een paar keer per jaar.

Als je het verder niet zo belangrijk vindt dat een supermarkt weet wat je daar koopt, kun je natuurlijk een leuk spaarpotje voor jezelf maken. Ongemerkt spaar je toch een leuk bedrag bij elkaar. Zelf spaar ik van diverse supermarkten de koopzegels/kooppunten en 1x per jaar ga ik die dan allemaal tegelijk opnemen. Leuk voor een vakantie of een kado voor iemand of voor jezelf natuurlijk!

spaarzegels