Ga naar de inhoud

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Of je nu in Nederland op vakantie gaat of naar het buitenland gaat: een reisverzekering en annuleringsverzekering zijn daarbij erg belangrijk. Als je onverwachts niet gaat naar je geboekte reis, kun je bij annuleren (een deel) van je geld terugkrijgen. Ook als je op vakantie bent, heb je nog iets aan je annuleringsverzekering. Je krijgt namelijk ook je gemiste vakantiedagen terug als je eerder terug zou moeten.
Een reisverzekering biedt bovendien een extra goede dekking voor je bagage en kan ook ziektekosten vergoeden die niet door je ziektekostenverzekering worden betaald.

Nu kun je ook kiezen voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Hieronder staan de voordelen en overwegingen die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

Voordelen van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering:

  1. Kostenbesparing bij regelmatig reizen: Als je regelmatig op reis gaat, kan een doorlopende verzekering over het algemeen voordeliger zijn dan het afsluiten van afzonderlijke verzekeringen voor elke reis.
  2. Gemak: Een doorlopende verzekering biedt gemak, omdat je het maar één keer hoeft af te sluiten en vervolgens gedekt bent voor meerdere reizen gedurende een bepaalde periode.
  3. Annuleringsdekking: Doorlopende annuleringsverzekeringen bieden dekking als je een reis moet annuleren vanwege onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte, overlijden in de familie of andere onvoorziene omstandigheden.
  4. Last-minute reizen: Als je de neiging hebt om last-minute te boeken, is een doorlopende verzekering handig omdat je al gedekt bent op het moment van boeken.

Overwegingen bij het afsluiten van een doorlopende verzekering:

  1. Prijs: Hoewel het over het algemeen kosteneffectiever kan zijn, is het belangrijk om de prijzen van doorlopende verzekeringen te vergelijken met de kosten van losse verzekeringen voor jouw specifieke reisgewoonten.
  2. Dekkingsniveau: Zorg ervoor dat de doorlopende verzekering het juiste dekkingsniveau biedt voor jouw behoeften. Controleer of de dekking voldoende is voor de duur, bestemmingen en activiteiten van je reizen.
  3. Uitsluitingen en voorwaarden: Lees de polisvoorwaarden zorgvuldig door om ervoor te zorgen dat je begrijpt wat wel en niet gedekt is, inclusief eventuele uitsluitingen.
  4. Reisfrequentie: Als je slechts één keer per jaar op vakantie gaat, kan een doorlopende verzekering mogelijk duurder zijn dan het afsluiten van een losse verzekering voor die specifieke reis.

Het is verstandig om offertes van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken en de voorwaarden van hun doorlopende en losse reisverzekeringen zorgvuldig te evalueren. Daarnaast kan het raadzaam zijn om advies in te winnen bij een verzekeringsadviseur om de beste optie voor jouw situatie te bepalen.